Το ΣΑΣΜΑΝ είναι ένα πρότζεκτ για την κουλτούρα του ποδηλάτου, σε όποια μορφή μπορείς να φανταστείς. Μέσα από προβολές ταινιών, καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια, κυκλική οικονομία (upcycling), ποδηλατάδες και εργαστήρια επισκευής των ποδηλάτων μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε φεμινιστικές κοινότητες ατόμων που αγαπούν το ποδήλατο – και το περιβάλλον, ξεκινώντας από Ρόδο και Αθήνα και έπειτα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Το ΣΑΣΜΑΝ εμπνέεται από το φεμινιστικό κίνημα χώρων κατασκευής (feminist makerspace movement), που αφορά την τεχνική γνώση για Do-It-Yourself (DIY) κατασκευές σε ένα φεμινιστικό πλαίσιο (π.χ. ξυλουργική, ραπτική, πλέξιμο, σιδηρουργική κτλ). Αν θέλετε να συμμετάσχετε ή έχετε κάποια ιδέα, ανάγκη ή γνώση σχετικά με ποδήλατο ή κάποια άλλη κατηγορία κατασκευής/επισκευής, επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να συνδιαμορφώσουμε ομάδες που φτιάχνουν μαζί πράγματα!

Με την υποστήριξη του START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung,

που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

START-Logo_Colour_transparent_Full.png